Mikael Persbrandt Guldbaggenominerad

Hasse (Mikael Persbrandt) och Lisa (Ping Mon) Stillbildsfotograf: Alexandra Aristarhova

Mikael Persbrandt Guldbaggenominerad

Hasse (Mikael Persbrandt) och Lisa (Ping Mon) Stillbildsfotograf: Alexandra Aristarhova

Mig äger ingen trailer

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Film     2014-01-03

Mikael Persbrandt Guldbaggenominerad

Mikael Persbrandt är nominerad till en Guldbagge för "Bästa manliga huvudroll" för MIG ÄGER INGEN efter Åsa Linderborgs bästsäljande och flerfaldigt prisbelönta barndomsskildring. Manus är skrivet av Pia Gradvall och för regin svarar Kjell-Åke Andersson.

Filmen är en gripande men samtidigt varm och humoristisk berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassens bleknande ideal. Mamman lämnar familjen och Lisa kämpar för att behålla bilden av hjältepappan. Till slut ställs Lisa inför ett livsavgörande val.

MIG ÄGER INGEN spelas in i trakterna kring Trollhättan, Göteborg, Piteå och Luleå under perioden 17 september – 12 november, 2012.

I huvudrollen som Lisas pappa Hasse spelar Mikael Persbrandt.

I övriga roller märks bland andra Tanja Lorentzon och Sten Ljunggren. I rollen som Lisa ser vi tre skådespelare, Ida Engvoll, Saga Samuelsson och Ping Mon Wallén.

För regin svarar Kjell-Åke Andersson (Någon annanstans i Sverige, 2011, Pirret, 2007, Juloratoriet, 1996, Min store tjocke far 1992).

- Jag, liksom hundratusentals läsare greps av Åsa Linderborgs bok när den kom ut. Barnets obrottsliga lojalitet och kärlek till en far som inte höll måttet. Jag vill försöka fånga Åsas sorgliga men samtidigt kärleksfulla berättelse på film, säger Kjell-Åke Andersson.

Producent för filmen är Francy Suntinger som bland annat står bakom långfilmerna Pirret i regi av Kjell-Åke Anderson och Dom över död man i regi av Jan Troell som nyligen erhöll regipriset vid Montreals filmfestival.

-Det kommer att bli en magisk film. En stark berättelse om utanförskap omsluten av kärlek. Det känns fantastiskt att få producera den här filmen och vi ser fram emot att starta inspelningen, säger Francy Suntinger.

Manus är skrivet av Emmy- och Oscarnominerade Pia Gradvall (Drottningoffret, 2010, Kungamordet, 2008, Kronprinsessan, 2006, Stora och små mirakel, 1999).

MIG ÄGER INGEN är producerad av Filmlance International AB i samproduktion med Film i Väst, Filmpool Nord, TV4 och Sonet Film AB och med stöd av Svenska Filminstitutet och Norska Filminstitutet.

Filmen har premiär över hela landet 8 november 2013.

Distribution: AB Svensk Filmindustri

För ytterligare information och intervjuförfrågan kontakta Monday:
camilla.nasiell@mondayrelations.se, 070-720 6563 eller
stellan.forsberg@mondayrelations.se, 070-763 9766