Änglagård - Tredje gången gillt

Molly Nutley, Foto: Tony Nutley

Änglagård - Tredje gången gillt

Helena & Rikard, Foto: Tony Nutley

Änglagård - Tredje gången gillt

Foto: Tony Nutley

Filmtrailer

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Film     2010-10-27

Änglagård - Tredje gången gillt

På juldagen är det premiär för Colin Nutleys ÄNGLAGÅRD - TREDJE GÅNGEN GILLT. I rollerna ser vi Helena Bergström, Rikard Wolff, Molly Nutley, Reine Brynolfsson, Sven Wollter, Maria Lundqvist, Lena T Hansson, Ing-Marie Carlsson och många fler nya och gamla ansikten.

Nu kommer sista filmen i Colin Nutleys trilogi om Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff och långfilmsdebuterande Molly Nutley i huvudrollerna.

Världspremiären äger rum i Ulricehamn den 16 december i närvaro av filmens regissör och skådespelare.

”Det har varit magiskt att samla nästan hela ensemblen från de tidigare filmerna. Tillsammans med en ny generation rollkaraktärer som flyttar in i det lilla samhället Yxared fortsätter berättelsen om människorna kring Änglagård”, säger Colin Nutley, manusförfattare och regissör.

”Den uppmärksamhet som inspelningen och världspremiären av ”Änglagård – Tredje gången gillt” ger Ulricehamns kommun är naturligtvis värdefull. Vi är stolta över vår kommun och jag tycker att Colin fångar mycket av vår vackra natur och det vi har att erbjuda”, säger Roland Karlsson, kommunalråd i Ulricehamn.

För ytterligare information och intervjuförfrågan kontakta Monday:
camilla.nasiell@mondayrelations.se, 070-720 6563
eller stellan.forsberg@mondayrelations.se, 070-763 9766

OM ÄNGLAGÅRD – TREDJE GÅNGEN GILLT

Ingen hade tidigare lyckats skildra den svenska folksjälen lika träffsäkert som engelsmannen Colin Nutley när han gjorde sin första film om Änglagård för arton år sedan. Filmen kom att bli en av Sveriges största bioframgångar någonsin, tvåfaldigt Guldbaggebelönad och 1993 års Oscarbidrag.

I ÄNGLAGÅRD – ANDRA SOMMAREN (1994) fortsatte sagan om Fanny och Zacs äventyr i natursköna Yxared och den stora världen utanför med oförglömliga insatser av flera av våra främsta skådespelare.

Men mycket händer i ett samhälle under drygt femton år. Människor förälskar sig, gifter sig, får barn, skiljer sig. Några flyttar, någon dör – i Yxared precis som på andra ställen.

I ÄNGLAGÅRD – TREDJE GÅNGEN GILLT reser Fanny, dottern Alice och Zac tillbaka till det lilla samhället i Västergötland. Det är Alice som får dem att återvända – var kommer hon ifrån, vilka är hennes rötter? Frågan om vem som är Fannys pappa blir åter aktuell. Och vem är egentligen Alice pappa?

Från de tidigare filmerna känner vi igen många av de gamla kära rollkaraktärerna återigen gestaltade av Sven Wollter, Tord Peterson, Jakob Eklund, Jan Mybrand, Reine Brynolfsson och Ing-Marie Carlsson. Nya roller i ensemblen spelas av Lindy Larsson, Maria Lundqvist och Lena T. Hansson, Nikisha Fogo, Shenie Fogo och Adrian Matenda.

Manus och regi: Colin Nutley.

Inspelningen ägde rum i Ulricehamn under sommaren 2010.