Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Felix & Måns Herngren och Robert Gustafsson, foto Ola Kjelbye

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Film     2016-06-06

Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Film Väst och NICE FLX Pictures har nöjet att inbjuda till pressträff i samband med inspelningen av HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN.

Datum: onsdag 8 juni klockan 10.00
Plats: Film Väst, Åkerssjövägen 4, Trollhättan

Närvarande vid pressträffen är skådespelarna Robert Gustafsson och Iwar Wiklander samt regissörerna Måns Herngren och Felix Herngren.


OM FILMEN

Robert Gustafsson gör återigen rollen som Allan när vi ser honom på den stora duken på juldagen, den 25 december i år. Allan har hunnit fylla ytterligare ett år och har nu passerat hundraårsgränsen. Med sig har han bland andra Julius (Iwar Wiklander).


Hundraettåringen som smet från notan och försvann är baserad på Jonas Jonassons karaktärer och universum från bestsellern Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.


Storyn är skriven av Jonas Jonason, Hans Ingemansson, Måns Herngren och Felix Herngren.

För manus står Hans Ingemansson och Felix Herngren.

Regi: Felix Herngren och Måns Herngren

Filmen är producerad av NICE FLX Pictures i samproduktion med Film Väst, TV4, Disney och Nordsvensk Filmunderhållning.


Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann sågs av två miljoner biobesökare i Norden och är den hittills mest inkomstbringande svenska biofilmen. Filmen Oscarnominerades för Bästa make-up och hår. Den gjorde även succé utanför Sveriges gränser, bland annat i Tyskland, Österrike, Holland och Sydkorea.