Michael Nyqvist gör regidebut med komedin EN VETERINÄR FÖR MYCKET

Michael Nyqvist, foto Marie-Therese Karlberg

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Film     2016-05-13

Michael Nyqvist gör regidebut med komedin EN VETERINÄR FÖR MYCKET

Idag tillkännagav Michael Nyqvist sin regidebut med komedin EN VETERINÄR FÖR MYCKET vid Film Västs årliga presskonferens med anledning av filmfestivalen i Cannes.

Michael Nyqvist spelar även huvudrollen som den uppgivna landsortsveterinären Edward som tröttnat på att bota sjuka husdjur och istället drömmer om att få segla jorden runt.
Handlingen
När Edward uppdagar klinikchefens mygel med EU’s glesbygdsstöd ser han chansen att förverkliga sin dröm. I utbyte mot stödpengarna kan bedrägeriet mörkläggas genom att en veterinärlärling anställs. Veterinärlärlingen visar sig dock vara väldigt frågvis och besvärlig och när Edward dessutom börjar känna saker för den lokala apotekaren Jenny, blir det inte riktigt som han tänkt sig.
- Det ska bli fantastiskt roligt att få göra film av Anders Tempelmans underbara manus om stackars Edward som fastnat i livet men som får en chans att ta en genväg till friheten, vilket jag tror många drömmer om, säger regissören och skådespelaren Michael Nyqvist.
Skådespelarna i övriga nyckelroller som veterinärlärlingen och apotekaren Jenny kommer att tillkännages senare i sommar.
Inspelningen är förlagd till Västra Götalandsregionen under perioden september-oktober 2016 och filmen har planerad premiär är hösten 2017.

- Vi är stolta och glada över att få hälsa Michael Nyqvist välkommen tillbaka till Västra Götalandsregionen. Att han väljer att göra sin regidebut hos oss ser vi som ett bevis på att vi kan erbjuda det allra bästa förutsättningarna att göra film i Sverige, säger Tomas Eskilsson, VD för Film Väst.
Producenter är Carola Hansson och Börje Hansson för Bright Moving Pictures i samproduktion med Film Väst, SVT, Nordsvensk Filmunderhållning och Twentieth Century Fox.
Filmfestivalen i Cannes äger rum under perioden 11-22 maj 2016.
För mer information, kontakta Camilla Nasiell, +46 70 720 65 63, camilla.nasiell@mondayrelations.se.
Film Väst är en av Europas mest framgångsrika samproducenter, verksam i Skandinaviens ledande filmregion. Under 2014 såg mer än 12 miljoner biobesökare runt om i världen en film samproducerad av Film Väst. I Norden var motsvarande siffra 5 miljoner varav 3 miljoner i Sverige och en halv miljon i Västra Götaland. Även konstnärligt har Film Väst en framskjuten position med 14 Guldbaggar för 2015 plus flera nomineringar och priser vid Golden Globe, European Film Awards och The Oscars för sina samproduktioner genom åren. Även på världens främsta filmfestivaler som i Berlin och Cannes märks Film Västs samproduktioner med åtskilliga nomineringar och priser som resultat.
www.filmvast.se