GLADA HÄLSNINGAR FRÅN MISSÅNGERTRÄSK

Filmaffisch

Filmtrailer

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Film     2015-09-25

GLADA HÄLSNINGAR FRÅN MISSÅNGERTRÄSK

Filmatiseringen av Martina Haags romantiska komedi GLADA HÄLSNINGAR FRÅN MISSÅNGERTRÄSK efter hennes populära roman med samma titel. I huvudrollen som singeltjejen Nadja ser vi Martina Haag. Den andra huvudrollen som renskötaren Jocke spelas av Ola Rapace som gör sin första romantiska komedi.

GLADA HÄLSNINGAR FRÅN MISSÅNGERTRÄSK är Martina Haags andra långfilm efter succén med Guldbaggenominerade Underbar och älskad av alla. Filmen är en humoristisk berättelse om singeltjejen Nadja som tänker skaffa barn till varje pris.

För regin svarar Guldbaggebelönade Lisa Siwe.

Inspelningen ägde rum under våren och sommaren 2014 i trakterna kring Jokkmokk och i Stockholm.

I övriga roller ser vi bland andra Bert-Åke Varg (The Phantom of the Opera, Rederiet, Från A till Ö), Henrik Norlén (Min lilla syster (2015), Återträffen 2013, Hotell 2013, En pilgrims död 2013) och Guldbaggebelönade Sofia Ledarp (Fröken Frimans Krig, 2013-2014, House of Fools, 2013, Cockpit 2012, Hinsehäxan 2012, Den man älskar 2007).

OM FILMEN
Nadja är singel i storstan medan systern Lotta bildat familj i Norrland och skaffat massa barn. Men den biologiska klockan tickar på och snart är Nadja beredd att göra nästan vad som helst för att få adoptera ett barn. Plötsligt ändras adoptionsreglerna och Nadja inser att hon bara har 30 dagar på sig att hitta någon att gifta sig med, för att kvalificera sig som mamma. I stan är det hopplöst att hitta en kille som vill ställa upp på så kort varsel. Men i Norrland kanske?

GLADA HÄLSNINGAR FRÅN MISSÅNGERTRÄSK produceras av Marianne Gray och Daniel Gylling från produktionsbolaget Yellow Bird.

Yellow Bird ligger bakom flera stora filmsuccéer baserade på bästsäljande böcker som Millennium-trilogin, de brittiska och svenska Wallander-filmerna och den norska långfilmen Huvudjägarna, baserad på Jo Nesbøs bok.
GLADA HÄLSNINGAR FRÅN MISSÅNGERTRÄSK är bolagets första långfilmskomedi.

För långfilmsmanus svarar Martina Haag och Lars ”Vasa” Johansson (Mäklarna 2006, Kopps 2003, Den bästa sommaren 2000).

Rollista
Nadja Löwgren – MARTINA HAAG
Jocke Vardo – OLA RAPACE
Sigvard – BERT-ÅKE VARG
Tomas Petrini – HENRIK NORLÉN
Katti – SOFIA LEDARP
Med flera

GLADA HÄLSNINGAR FRÅN MISSÅNGERTRÄSK är producerad av Yellow Bird i samproduktion med Nordisk Film, Filmpool Nord och TV4 och med stöd av Svenska Filminstitutet, Magdalena Jangard.

Filmen har svensk biopremiär 25 september 2015.

Distribution: Nordisk Film.