NAWALS HEMLIGHET

Nawals hemlighet

NAWALS HEMLIGHET

Nawals hemlighet

NAWALS HEMLIGHET

Nawals hemlighet

Filmtrailer: Nawals hemlighet

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Film     2011-05-02

NAWALS HEMLIGHET

Regissören Denis Villeneuves Oscarutvalda långfilmsdrama baserad på kritikerhyllade Wajdi Mouawads klassiska scendrama Incendies (2003) om extremistiskt våld, kärlek och släktband i ett krigshärjat Mellanöstern har svensk premiär den 12 augusti.

De kanadensiska tvillingarna Jeanne och Simon får var sitt förseglat brev vid bouppteckningen efter deras avlidna mor. Jeannes brev är ställt till syskonens frånvarande far och Simons brev till en hittills okänd bror.

Sökandet efter brevens adressater blir ett uppskakande möte med moderns rötter i 70- och 80-talens krigshärjade Mellanöstern. Bilden av en utstött, våldsam och oförsonlig kvinna växer långsamt fram i kontrast till den kärleksfulla och sköra mor syskonen känner.

Ingen kan värja sig när den outhärdliga och obevekliga sanningen hinner ifatt aktörerna i detta klassiska drama om kärlek och djuprotat hat.

NAWALS HEMLIGET är en kanadensisk film från 2010 som är baserad på kritikerhyllade teaterpjäsen Incendies av Libanes-Kanadensiska författaren Wajdi Mouawad. Den är skriven och regisserad av Denis Villeneuve.

I rollerna: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard.

Manus & regi:
Denis Villeneuve (Polytechnique 2009, Next Floor 2008 och Maëlstrom 2000) är en av Kanadas främsta regissörer i sin generation, hyllad av såväl kritiker som publiken.

Filmen utsågs till Kanadas officiella Oscarbidrag 2010 och blev uttagen som en av nio filmer av juryn vid 2011 års gala i kategorin bästa utländska film. NAWALS HEMLIGET har även varit uttagen att delta bl.a. vid de stora internationella filmfestivalerna i Venedig, Toronto, Sundance och Telluride.

Producenter: Luc Déry och Kim McCraw.

Distribution: SCANBOX ENTERTAINMENT SWEDEN AB

För ytterligare information, kontakta:

Camilla Nasiell, 070 720 65 63, camilla.nasiell(at)mondayrelations.se
Stellan Forsberg, 070 763 97 66, stellan.forsberg(at)mondayrelations.se